maanantai 28. joulukuuta 2015

Viimeisiä viedään

Yritin kasata kaikki loput postaamattomat kirppislöydöt yhteen. Minulla on jonkinmoinen pakkomielle, että kun vuosi vaihtuu, pitää kaikki vuoden 2015 kirppiskamat olla eetterissä. Joulukuu on ollut kirppistelyn suhteen vähän rauhallisempi, mutta syksyltä on jäänyt roikkumaan myös ostoksia. Kerin seuraavaksi kirppislöytövyyhtiä uusimmasta vanhimpaan.



1. Gorilla-neuletakki, 5 euroa

Kuinka moni muistaa gorillaneuletakki nro 1:n? Isolle gorillalle kävi vähän köpelösti! Neule tuoksui todella voimakkaasti parfyymilta ja pitkäkään pakastaminen ei auttanut. No, päätin pestä vaatteen hienopesussa 30 asteessa ja vielä villanpesuaineella. Olipa naurussa pitelemistä (lue: kierin lattialla), kun pesukoneesta paljastui täysin huovuttunut pienelle lapselle sopiva (?) tiivis takkikaveri. Heh. Epäilen oikeasti, että neuletakki oli tehty huovutuslangasta ja minä laitoin pahaa aavistamatta sen pesuun. Käsityöihmiset, mitä takille mahtoi oikeasti tapahtua?

Uusin pikkugorilla ei toivottavasti käyttäydy vastaavasti. Tämä hieman kimmeltävä yksilö löytyi Puutarhakadun Pelastusarmeijalta vitosella. Toivon takille hieman enemmän käyttökertoja kuin edelliselle tyypille.



2. COS-neuletakki, 17 euroa

Tämän takin kohdalla meni monta asiaa niin kuin ei olisi pitänyt. Tapoin kaupungilla aikaa ja ajauduin UFFille. En normaalisti käy kyseisessä paikassa laisinkaan ja nytkin pisti heti alussa vihaksi: hinnoittelu pilvissä, uusi exclusive-osasto (hinnat eivät ole enää edes pilvissä, vaan avaruudessa) ja aina yhtä ärsyttävä retro/vintage-osasto (onko 90-luku vintagea...?). COSin silkkipuuvillaneuletakin vetovoima oli kuitenkin liiallinen. Köyhdyin takista kirppishinnoissa liikaa, mutta COSin asteikoilla vain vähän. Ja laatu on taattu.



3. Nahkahame, 5 euroa

Nahkahameitahan minulta löytyy kaapista jo kolme mustaa, kaksi ruskeaa, yksi vihreä ja yksi vaaleansininen. Aina on kuitenkin tilaa uusilla väreille. Tervetuloa ruskehtavan punainen hamonen osaksi kokoelmaani! Aion leikata hameen helmaa hieman lyhyemmäksi. Tämä löytyi Yliopistonkadun Pelastusarmeijalta viidellä eurolla. Kunpa joku päivä törmäisin vielä mokkanahkaiseen tummansiniseen yksilöön!





4. Metallirasia ja lusikat

Raision A-laatukirppis ei kuulu peruskohteisiini, mutta jokunen aika sitten poikkesimme sielläkin. En voinut vastustaa tämän koristeellisen peltipurkin kutsua. Varsinkaan, kun hinta oli naurettavat 1,50 euroa. Minulla on joskus ollut samalla kuosilla koristettu pienemmän kokoinen purkilo, mutta myin sen eteenpäin. Otin nyt askeleen siis taaksepäin ja omistan taas melkein saman rasian, mutta isompana. Onkohan tässä aikoinaan myyty kahvia? Kaksi mustapäistä pikkulusikkaa löytyi puolestaan eurolla Mälikkälän kirppikseltä. Mälikkälän kirppis toimii muuten entisessä tv-tehtaan talossa. Minulle tuli loppusyksystä yllätyksenä, että tuolla toimii taas kirpputori. Kivaa.





5. Marimekon kauluspaita, 1,50 euroa

Joskus lokakuussa Kirppis-Center Manhattanilla tapahtui ihme: loosissa roikkui hyväkuntoinen Mika Piiraisen kynästä syntynyt piparkakkukuvioinen puuvillapaita 1,50 eurolla. Kyllä! Ihmeitä voi siis edelleen sattua  jopa Manhattanilla. En halua myöntää, että paita on yhden koon liian suuri. Käytän sitä väkisin, koska se on niin ihana!



6. Minni Hiiren samettipaita, 5,50 euroa

Tämä hitusen huvittava juhlapaita löytyi Yliopistonkadun Pelastusarmeijasta. Paita on saksalainen ja epäilen sitä 80-lukulaiseksi. Tylli/harsomaiset puhvihihat ja piparkakkureunus kauluksessa jakaa mielipiteitä, mutta minä hihittelen joka kerta paidan nähdessäni. Jos tämän kanssa laittaisi Minni Hiiren korvat, olisi naamiaisasu melkein valmis. Olen yhdet synttärit tämä päällä juhlinut ihan tosissani (kyseessä ei siis ollut teemapirskeet...).

7. Oversize-samettimekko, 5 euroa

Kuvassa todella informatiivisesti esillä oleva musta kasa on siis samettipintainen mekko. Kokolapussa on L-merkintä ja mekko kuuluisi varmasti olla aivan erilainen oikeasti päällä. Minulla se on polveen ulottuva löysä mekko. Tämä päällä olen juhlinut yhdet pikkujoulut ja jouluaaton. En välitä ns. makkarankuorimekoista ja jotakin ryhtiä tähänkin kaapuun saa vyöllä. Pelastusarmeijasta löytyi tämäkin vaatekappale.



8. Simpukkariipus, 1 euro

Simpukan tai kotilon mallinen metallinen riipus löytyi lokakuussa Kirjakahvilan lauantaikirppikseltä. Olin itse myymässä ja onnistuin pitämään näppini erossa, melkein, muiden myyjien tavaroista.



8. Your Face -nilkkurit, 15 euroa

Nämä vain muutamia kertoja pidetyt nahkanilkkurit ostin ystävältäni. Kengät ovat tarpeeksi kapeat ja lesti hyvä, vaikka korkoa on jonkin verran. Vielä en ole näitä käyttänyt ja odottelen jospa ilmat vähän kylmenisivät, niin kenkien ihanan pehmeälle kangasvuorille tulisi käyttöä.





9. GANT-villapaita, pari euroa

Tämä lasten (poikien) villapaita löytyi kevättalvella Tuohitorilta parilla eurolla, mutta unohdin kuvata sen muiden löytöjen kanssa. Paita on osoittautunut lämpimäksi ja käyttökelpoiseksi. Vaikka sen tyyli ei ole aivan tyypillisintä minua, pidän tästä urheilu- ja high school -viritteisestä paidasta yllättävän paljon. 100%:n villa materiaalilapussa oli myös osasyy ostoon.



10. Nanson yöpaita, pari euroa

En edes muista koska, mutta todennäköisesti tämän vuoden puolella löysin SPR:n Kontista lammasyöpaidan. Yöpaita on hyvälaatuista puuvillaa. Tämä lammaskaveri on todella arkinen perusvaate, mutta todella käyttökelpoinen. Hintaa en enää muista, mutta sen muistan, että hinta ei ollut laisinkaan paha.




Tällainen sekalainen satsi siis. Pari retroisaa joululahjaa ostin itselleni, mutta niistä lisää myöhemmin. Mukavaa joulukuun viimeistä viikkoa!

12 kommenttia:

  1. Tuo Marimekko löytö on kyllä LÖYTÖ! Ei noin halvalla tule vastaan Tampereella! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, juu! Tuo oli kyllä löytö. Ei noin halvalla taida löytyä oikeastaan mistään.

      Poista
  2. Mulla on samanlainen peltipurkki mutta tosiaan pienempi kuin tuo sun :) Oon nähnyt kirppiksillä pariin otteeseen isompiakin, mutta en ole ostanut. Peltipurkissa on tosiaan ollut joskus kahvia :) Mitä ajattelit laittaa sinne? Mulla ollut teepussilajitelma hyvässä rivissä mistä kelpaa tarjota vieraille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teepussilajitelma kuulostaa tosi kivalta idealta! Mä "hifistelen" irtoteen kanssa, eli jos pusseja alkaa kertyä, täytyy toteuttaa tuo idea. En ole siis vielä miettinyt, mitä purkkiin säilön...mulla on hieman paha tapa ostaa purkkeja ihan vain ostamisen ja keräilemisen ilosta.

      Poista
  3. Aivan ihana tuo Marimekon paita ♥ ja tuo nahkahamekin on aikas kiva. Mahtava löytö tuo Tukon laatikko. Mulla on kans noita muutama, mutta mitään niistä en ole löytänyt noin halvalla =) Ja siinä on tosiaan joskus myyty kaffetta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, kahvi oli siis oikea arvaus. En tiennyt, että kyseessä on ollut Tuko-kahvin laatikko, kiitos siis vinkistä. Olin tosi ihmeissäni, kun löysin tuon peltipurki ja Marimekon paidan tuollaisilla hinnoilla. Tuntuu, että nykyään juurikin Marimekko ja peltirasiat on niitä superkalliita juttuja emalin lisäksi.

      Poista
  4. Tuo Marimekon paita! :o Ja Cosin neule kuulostaa myös hyvälle, parempi maksaa vähän enemmän jos sillä saa hyvää laatua ja materiaalia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta Ristirouva, hyvästä materiaalista ja laadusta kannattaa vähän maksaa. Tuo neuletakki vaikuttaa siltä, että sitä ei ole montaa kertaa käytetty.

      Poista
  5. Siinäpä oli valtavasti hyviä löytöjä! Mainio oli tuo sinun UFFI-luonnehdintasi, juurikin näin itse ajattelin siellä viimeksi käydessäni. Ihan vuoden sisällä on hinnat pompanneet pilviin. Mika Piiraisen suunnittelemat marimekot ovat suosikkejani, erityisesti pidän hänen tunikoistaan. Niitä olen löytänyt muutamalla eurolla Alastaron kirppikseltä ja alitajuisesti kytistän kaikilta kirppiksiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uffi on jotenkin kaikin puolin ärsyttävä, mutta joskus harvoin käyn siellä ja tuolla kertaa neuletakki oli liian houkutteleva. Onpa sulla ollut hyvää tuuria Piiraisen tunikoiden kanssa! En ole koskaan käynyt Alastaron kirppareilla, täytyy joskus varmaan poiketa.

      Poista
  6. Hahaa, juuri tuollaisesta lammaspaitulista (10-15 vuotta vanha ja kauluksesta ja kainaloista hiutunut) ommella hurautin jokin aika sitten tyynyn. Kuosi on niin ihana etten hennonut roskiin heittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa materiaalin kierrättämistä ja hyödyntämistä. Tuo lammasyöpaita on ihan suosikkini edelleen.

      Poista